1. Παρουσίαση Ανοικτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος

Αντικείμενο αυτής της Θεματικής Ενότητας είναι η παρουσίαση γενικών στοιχείων για τα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
Παρουσιάζεται η δομή ενός τυπικού Ανοικτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος και το πλαίσιο των προδιαγραφών για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού του.

Παρουσιάσεις

1. Παρουσίαση Ανοικτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος (pdf)
1. Παρουσίαση Ανοικτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος (ppt)

 

Σύνδεσμοι

Ανοικτά Ακαδημαϊκά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ιδρυματική πλατφόρμα φιλοξενίας των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ιδρυματική πλατφόρμα Delos

Η ιδρυματική πλατφόρμα φιλοξενίας των βιντεοδιαλέξεων των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την υπηρεσία «Φιλοξενία και Αναζήτηση Πολυμεσικού Περιεχομένου», η οποία απευθύνεται στους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες παρέχοντας τη δυνατότητα ανάρτησης και διαχείρισης πολυμεσικού περιεχομένου που παράχθηκε κατά την εκπαιδευτική διδαδικασία καθώς και σε οποιονδήποτε χρήστη του Διαδικτύου ως αποδέκτη του. 

Εθνική Πύλη Ανοικτών Μαθημάτων

Η Εθνική Πύλη Αναζήτησης Ανοικτών Μαθημάτων προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης Ανοικτών Μαθημάτων που έχουν αναπτυχθεί από τα Α.Ε.Ι της χώρας. Η πύλη αναπτύχθηκε από  το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο στα πλαίσια του έργου «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων».

Ιστότοπος του έργου "Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων"

Σκοπός του έργου «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων», το οποίο υλοποιήθηκε από το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet), είναι η οριζόντια υποστήριξη των συνεργαζόμενων ΑΕΙ στην ανάπτυξη, την παροχή και τη φιλοξενία Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος παρέχει γενικές πληροφορίες για το έργο.